Themeforest Tema Yapmak

Themeforest denilince aklınıza yüksek kaliteli temalar gelir. Peki bu temalar nasıl yapılır ve kimler yapar? Bu temaları yapanların iyi paralar kazandıklarını bililyor musunuz?
Türkiye şartlarında iyi para kazandıran Themeforest bazen bir servet bile kazandırabiliyor. Ama Themeforeste tema yapmak çok zordur. Themeforest sitesine her bakan GRAFİKER yada CODER ben bunun daha iyisini yaparım diyor. Ancak bunun daha iyisini yaparım dediğiniz temalar 3-5 bin arası satmış temalardır.

Türk tasarımcıların göz zevkleri ve tasarım yapıları Themeforest kalitesine hiç ve hiç uymamaktadır. Themeforest farklı tasarımlar arıyor. Farklılığın yanında typography çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Themeforestte en çok satılan temalar arasında WordPress temaları bulunmakta. PSD ve HTML tema yaptınız fakat işin WordPress kısmı ayrı bir boyut. Çünkü WordPress aktarılacak temaların WordPress entegrasyonları çok sıkıntı yaratmaktadır. WordPress admin panelleri çok iyi kodlanmalı ve WordPress Codex ile uyumlu olmaldır. Aksi halde WordPress temanız onaylanmıyacaktır.

2 yorum:

  1. Codex uyumlu tema nasıl oluyor ?

    YanıtlaSil
  2. Benim tema o yüzden fos oldu demek ki "Arial" ile yapmıştım :D
    He birde öyle bir açıklama istiyorlar ki sizde göz boyayacak derecede, az açıklamayı kabul etmiyorlar..

    YanıtlaSil