Php ile dosya okuyalım

Php ile fopen() fonksiyonunu kullanarak işlem yapmak istediğimiz dosyayı açabiliriz. Şöyle düşünün ki, fopen() iel belirttiğimiz dosyayı açıyor ve işlem yapmaya başlıyoruz.
fopen() ile bir dosyaya işlem yapamayız, sadece dosyayı okumak, yazmak vb. işlemler için açabiliriz.
fopen($dosyaKonumu, $kip)
$dosyaKonumu : belirtilen dosya konumu
$kip : dosyayı açmak, okumak, yazmak vb. işlemler için tanıtıcı
$acilacakDosya = fopen("c:\coderler.txt", "r");
Yukarıdaki kod örneğine bakınız, coderler.txt dosyasını sadece okumak için açtık.
KİP UZANTILARI:
'r' Akım sadece okumak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir.
'r+' Akım hem okumak hem de yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir.
'w' Akım sadece yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir ve dosya uzunluğu sıfır yapılır. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır.
'w+' Akım hem okumak hem de yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir ve dosya uzunluğu sıfır yapılır. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır.
'a' Akım sadece yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın sonuna yerleştirilir. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır.
'a+' Akım hem okumak hem de yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın sonuna yerleştirilir. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır.
'x' Dosya oluşturulur ve sadece yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir. Dosya zaten mevcutsa fopen() FALSE döndürürek başarısız olur ve E_WARNING seviyesinde bir hata üretir. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır. Bu işlem, open(2) sistem çağrısı için O_EXCL|O_CREAT seçeneklerini belirtmeye eşdeğerdir.
'x+' Dosya oluşturulur ve hem okumak hem de yazmak için açılır; dosya konumlayıcı dosyanın başlangıcına yerleştirilir. Dosya zaten mevcutsa fopen() FALSE döndürürek başarısız olur ve E_WARNING seviyesinde bir hata üretir. Dosya mevcut değilse oluşturulmaya çalışılır. Bu işlem, open(2) sistem çağrısı için O_EXCL|O_CREAT seçeneklerini belirtmeye eşdeğerdir.
$dosya = fopen("/home/rasmus/file.txt", "r");
$dosya = fopen("/home/rasmus/file.gif", "wb");
$dosya = fopen("http://www.coderler.com/deneme.txt", "r");
$dosya = fopen("ftp://user:tanriverdi@coderler.com/deneme.txt", "w");
Kategori : Php Dosya/Klasör Fonksiyonları
Ders/Makele : Php Kitabı - [Orta Seviye]
Yazar : Mustafa Tanrıverdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder