Php nedir?

Php açılımı PHP: Hypertext Preprocessor/Kişisel Ana Sayfa anlamına gelen kullanıcı tarafından kolayca öğrenilebilen ve diğer programlama dillerinden onu ayıran özelliği ise HTML içine gömülebilen ve sunucu taraflı çalışan programla dili olmasıdır.  Açık kaynak olması ve kullanıcı tarafından geliştirilmesi aynı zamanda bir çok makalesi ve destek sitesinin olması bu dili oldukça popüler yapmış ve özellikle web programlamasında listenin başında yer almaktadır.
echo "İşte buna php denir, mustafa tanrıverdi";?>
Yukarıdaki örneğe bakın php ile programlama yaparak HTML kod parçalarının içine php gömdük Php bu etiketler içine yazılır. Php'nin kolay öğrenilmesi ve kullanıcı tarafından kullanılmasının en büyük etkenlerinden birisi şüphesiz açık kaynak olması ve bir çok kaynağının bulunmasıdır.
Php ilk kez Rasmus Lerdorf tarafından kullanıcılarının ziyaretlerini izlemek amacı ile PERL betiği kullanılarak eliştirildi. Daha sonra insanların ilgisini çekmeye başlayan bu gelişim, Rasmus tarafından geliştirilerek bir betik motoru oluşturuldu.  Daha sonra bir grup yazılımcının dikkatini çeken PHP/F1 adını PHP3 olarak değiştiridi ve geliştirildi. Php gittikçe popülerleştikçe Zend Motoru çıktı ve PHP4 kendini tanıtmış oldu.
Eğer sizde Php öğrenmek istiyorsanız Php Kitabı ile kolayca php uzmanı olabilirsiniz.

3 yorum:

  1. merhaba soracagım sorunun yeri bura degil ama ben php projemde mesaj sistemide yer alıyor tablo Adı mesaj
    mesajid
    mesajgonderen
    mesajalan
    mesaj
    yer alıyor
    benim istedigim mesaj gönderilecek kime gitti ise o görecek yardımcı olabilirmisin kodlarla destek olmanı çok isterim çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. yukarıda php tagı açılması unutulmuş...
    echo "İşte buna php denir, mustafa tanrıverdi";?>

    YanıtlaSil
  3. @MEHMET PEYNİRCİ
    Bunun için;
    gonderenmesajID
    alicimesajID
    yukarıdaki gibi 2 stün daha eklemelelisin. Umarım anlatabilmişimdir.
    Ayrıca takıldığın bir yer olursa mail atarak sorabilirsin.

    YanıtlaSil