Php ile grafik tablosu oluşturalım

Php Grafik TabloPhp ile projen gereği grafik tablosu oluşturman gerekebilir. Aslında grafik tablosu oluşturmanın mantığı kolaydır. Biraz php ve html bilgisi ile grafik tablolarını kolaylıkla oluşturabilir ve şekillendirebilirsin. İşin içine birazda matematik katarak daha iyi sonuçlar alacağız.


Şimdi örnekte muhasebesel yönden örnek vereceğim. Cari hesap alacaklar/verecekler/net sermaya olarak 3 özetin tablosunu alacağız.
Firmanın toplam alacağı = 650,000.00 TL
Firmanın toplam vereceği = 472,000.00 TL
Net İşletme Sermayesi = 178,000.00 TL
Aslında grafik tablosunda mantık şudur. Ufak bir .gif veya .png formatnada bir resim düşünün sadece çizgi olacka. Bir kalem çizgisi gibi. Bunun width="" değerini arttırarak gösterim yapacaksın. Bunun için rakamların yüzdelemelerinin hesaplanması gerekmekte.

$alacak = 460;
$verecek = 340;
$kalan = $alacak - $verecek;
$genelToplam = $alacak + $verecek + $kalan;
 
$ortalamaAlacak = substr(($genelToplam*$alacak)/100, 0, 2);
$ortalamaVerecek = substr(($genelToplam*$verecek)/100, 0, 2);
$ortalamaToplam = substr(($genelToplam*$kalan)/100, 0, 2);
 
echo "Alacak : ";
echo "Verecek : ";
echo "Toplam : ";
Bakınız yukarıdaki kod parçasında sayıların ortamalarını altık ve substr() fonksiyonu ile ilk 2 değerini göstermeleri istedik. Bu matematik mantığı size göre değişebilir. Artık sizin programlama mantığınıza kalmış. Yani buradaki grafik tablosundaki asıl mantık resim değerinin, yani resimin genişlik değerini arttırmak ve azaltmaktır.
Kategori : Php Çeşitli Örnekler
Ders/Makele : Php Kitabı
Yazar : Mustafa Tanrıverdi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder