Resimlerin saydamlaştırmak

Blog veya web sayfanıza resim eklendiniz. Peki eklediğiniz resimlerin Opacity ayarlarını değiştirirek biraz daha haretlendirmek ve dikkat çektirmek ister miydiniz? Html ile yapabileceğmiz bu kodlar sayesinde sağ tarafta örnekte gördüğümüz gibi resimlerimizin saydamlık ayarlarını değiştirebiliriz. Daha önceden hazırladığım html ile resim galerisi oluşturalım konusunu birkez daha hatırlatalım konuya buradan ve örneklerine buradan ulaşabilirsiniz. Kodlarla uğraşmamnız için html ile resim galerisi oluşturalım için hazırladığım form gibi yeni bir form hazırladım ama bu sefer JavaScript kodlarını kullanarak ayrı bir sunucuda değilde blogumun içinde gösterdim.


 
< img src="RESİMADRESİNİYAZINIZ" style="opacity:0.4;filter:alpha(opacity=40)" onmouseover="this.style.opacity=1;this.filters.alpha.opacity=100" onmouseout="this.style.opacity=0.4;this.filters.alpha.opacity=40"

Yukarıdaki kodları kopyalayıp blogunuza yapıştırmanız yeterli olacaktır. Sadece RESİMADRESİNİYAZINIZ bölümüne isteğiniz adresi yazınız. Ayrıca this.style.opacity=0.4 olan bölümü 0.6, 0.8 gibi değerlerle değiştirebilirsiniz.

Mustafa TANRIVERDİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder